Снимка: Reuters
fallback

Икономическото възстановяване в Източна Европа и Централна Азия е по-бавно в сравнение с други развиващи се региони, но те по същия начин са изложени на риск от кризата в еврозоната, предупреди високопоставен представител на Световната банка (СБ), цитиран от ДПА.

Вицепрезидентът на СБ за Източна Европа и Централна Азия Филип Льо Уеру заяви, че според прогнозите на международната финансова институция средният икономически растеж на държавите от региона тази година ще е 4,3 процента.

По този показател Източна Европа и Централна Азия изпреварват развитите страни, но са на едно от последните места сред развиващите се региони, подчерта Льо Уеру.

"Възможно е бавното възстановяване в региона да води до установяване на ново "нормално положение" на по-ниски нива на икономически растеж в много от (включващите се в него) държави", допусна вицепрезидентът на Световната банка.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

go 1

преди 12 години

XAXAXA, qvno padash ot lunata! Krizata daje oshte ne e svyrshila v Germania. Vsi4ko tova, koeto prejivqvame sega, sa posledicite ot 2008 / 2009 !Tova 4e Dqnkov kazal takova neshto, si e napylno normalno! I Sednishev govoi 4e pri BSP v BG vsi4ko bilo nared, ama vqrvash li mu?

1

абе

преди 12 години

абе какви рискове бе стига глупости, преди три години излязохме от кризата , Дянката го каза на една седянка

fallback