Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руската компания "Газпром нефт" търси начини за разширяване на мрежата си от бензиностанции към България и Украйна, съобщи вчера РИА Новости.

„Газпром нефт“ разглежда възможността да разшири своята мрежа от бензиностанции с придобиване на вериги бензиностанции в България и Украйна, коментира Александър Дюков, ръководител на компанията.

Дюков обаче не уточни с кои компании се водят преговори. Той допълва, че преговорите за придобиване на верига бензиностанции в България продължават и окончателното решение още не е взето.

В четвъртък се появи информация, че „Газпром нефт“ е на път да придобие мрежата от бензиностанции на Петрол АД, в която попадат близо 450 обекта. Източник на новината стана Цветан Димитров, който се представя за изпълнителен директор на Петрол АД.

От дружеството обаче са категорични, че Димитров не представлява Петрол АД, като обясняват, че той не е в трудовоправни отношения с компанията от една година насам. В официална позиция от Петрол АД заявяват, че информацията на Цветан Димитров не е вярна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase