Снимка: БГНЕС
fallback

Американски инвеститор проявява интерес към дейности в България, свързани с отработено ядрено гориво, съобщи днес пред журналисти американският посланик в България Джеймс Уорлик.

Той допълни, че представители на компанията вече са идвали в България и са провели предварителни разговори, които, по думите му, са били „много продуктивни“. Посланикът обаче не назова името на компанията, за която става въпрос.

Джеймс Уорлик каза още, че смята за „положителни и окуражаващи“ действията на българското правителство напоследък, свързани с ускоряване на проектите за изграждане на междусистемни газови връзки между България, Гърци и Турция, особено като се има предвид, че с газовата връзка между България и Турция практически ще се поставя началото на реализацията на газопровода „Набуко“.

По думите на посланика за България е важно да има няколко алтернативни източника на доставки на газ. Той добави още, че България ще бъде зависима от руския природен газ още години, така че трябва „страната ни да поддържа добри и солидни отношения с Русия, която е надежден партньор в газовата сфера“.

Още новини от икономика и политика


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 13 години

отработеното ядрено гориво остава в България и всякакви съглашения за неговото изнасяне за СССР са отдавна изтекли и противозаконни на правилата в Европейския съюзследователно цената на енергията от АЕЦ ще трябва да се включи цената на предприятията за преработка и съхранение на отработеното ядреното гориво което ще направи безмислено изграждането на АЕЦ Белене

51

епикур

преди 13 години

От обеднения уран се правят бомби и патрони,после войниците имат малко леввкимия но няма значка

50

НАБЛЮДАТЕЛ

преди 13 години

Срещу България се води информационно-психологическа война.Целта българинът да се откаже от вечните интереси на нацията си и своята държавност!Написалият материалчето е пълен ***.За еработата на АЕЦ,зареждане със свежо гориво,трамспотрирането на отпадъците има междудтржавно споразумение между Русия и България.Всичко се контролира от МААЕ.А свързването с газа е вече целта на занятието.Ама Урко какне разбра,че "Набуко" е опера а не дестващ газопровод.Другото е за ***!

fallback