Снимка: БГНЕс
fallback

Бизнесмен от Калифорния бе обвинен в измама с имоти и пране на пари на стойност 225 млн. долара.

60-годишният Брус Фред Фрийдман, собственик на Diversified Lending Group Inc., е бил арестуван на 13 септември в Кан, Франция.

Според Bloomberg ако бъде признат за виновен по всичките 23 обвинения, Фрийдман може да бъде осъден на до 360 години затвор.

Брус Фрийдман е предлагал на инвеститорите гарантирана годишна възвръщаемост от 8 или 12%, като ги е уверявал, че компанията му купува, реновира и отдава под наем имоти в различни части на САЩ.

Всъщност той използвал капиталите на акционерите за други видове бизнес на компании, свързани с неготово семейство и приятели, както и за финансиране на благотворителна фондация.

Според данни на ФБР жертвите на схемата са изгубили общо 191 млн. долара.

Адвокат Ричард Друян, който представлява Фрийдман по свързан съдебен процес, иницииран от Американската комисия за борси и ценни книжа, е казал, че обвиняемият не е участвал в престъпленията и че не може да коментира.

По някои данни на американските съдебни власти може да отнеме до няколко месеца, преди да екстрадират Фрийдман обратно в САЩ.

Още новини за имоти
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

juls

преди 13 години

e,golqma rabota-vse pak kato izleze,mu ostavat o6te 420 godini jivot-xaxaxa

21

Анонимен

преди 13 години

Не виждам как могат да го осъдят.Той е движел парите на инвеститори.Те като такива им е ясно,че няма сигурни печалби в природата,дори и банките не са сигурни.Риск печели,риск губи!Като им е толкова акъла да доверяват парите си на мошеници...

20

Съдията

преди 13 години

Да дойде в БГ тук го грози глоба в особенно гелеми размери - до 2 000 лв. и евентуално условна присъда!!!!

fallback