Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
fallback

Не се работи върху промяна на плоския данък до края на тази година, заяви пред журналисти в Народното събрание министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му този данък е един от успехите на икономическата и данъчната политика и няма причини да се променя. Напротив, с плоския данък се дава възможност по време на криза и при излизане от нея да се привличат чуждестранни и да се запазят българските инвеститори, посочи той.

Министърът добави, че стремежът на правителството е през 2011 г. ДДС да не бъде повишаван. Смятам, че това може да се постигне, посочи Дянков.

В отговор на недоволството на ДПС срещу липсата на точно посочени суми в преразгледания вариант на бюджета за тази година Дянков коментира, че е работа на парламентаристите да решат кой е най-добрият начин да се опише това в бюджета.

Във вторник от ДПС изразиха недоволство, че пред повечето стойности стои предлогът „до“ (до 142 млн. лева за подпомагане на семействата, до 116 млн. лева за тютюнопроизводителите), което определиха като притеснително.

Симеон Дянков съобщи, че макрорамката на бюджета за 2011 г. е готова. След срещата на ЕКОФИН тя ще бъде представена, уточни министърът.

Още новини за бюджет и финанси
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

м

преди 13 години

Тази криза ако въобще е съществувала,защо мислите че стана? Нарочно е измислена за да станат богатите още по-богати.Точно в разгара на кризата имам познати живеещи в сащ и ги попитах как издържат.Те ми отговориха че няма криза.Работа колкото си искаш,стига да ти се работи и че всичко е било умишлено направено за да фалират малките фирми(конкуренти) понеже няма да издържат а големите хич няма да ги бърка понеже имат голям капитал.

69

м

преди 13 години

Ооо ами давайте бе! Вдигайте още.Съсипвайте ни бавно и сигурно.После се радвайте на ромите щото като гледам те са си без промяна.Не работят а им дават помощи от нашите пари.Като гледам и как се размножават..ще преобладават след няколко години,те!

68

Симеон Дянков

преди 13 години

От другата година-20 процента лични осигурителни вноски и 80 процента данък общ доход...Нали Б.Б. трябва да строи магистрали,ей-милиарди трябват за тая работа...

fallback