Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС

Не се работи върху промяна на плоския данък до края на тази година, заяви пред журналисти в Народното събрание министърът на финансите Симеон Дянков.

По думите му този данък е един от успехите на икономическата и данъчната политика и няма причини да се променя. Напротив, с плоския данък се дава възможност по време на криза и при излизане от нея да се привличат чуждестранни и да се запазят българските инвеститори, посочи той.

Министърът добави, че стремежът на правителството е през 2011 г. ДДС да не бъде повишаван. Смятам, че това може да се постигне, посочи Дянков.

В отговор на недоволството на ДПС срещу липсата на точно посочени суми в преразгледания вариант на бюджета за тази година Дянков коментира, че е работа на парламентаристите да решат кой е най-добрият начин да се опише това в бюджета.

Във вторник от ДПС изразиха недоволство, че пред повечето стойности стои предлогът „до“ (до 142 млн. лева за подпомагане на семействата, до 116 млн. лева за тютюнопроизводителите), което определиха като притеснително.

Симеон Дянков съобщи, че макрорамката на бюджета за 2011 г. е готова. След срещата на ЕКОФИН тя ще бъде представена, уточни министърът.

Още новини за бюджет и финанси
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase