Снимка: БГНЕС
fallback

Невърнатият ДДС, който държавата дължи към бизнеса, по последни данни е 306 млн. лева, каза пред журналисти финансовият министър Симеон Дянков.

По думите му в началото на управлението на ГЕРБ сумата е била около 722 млн. лв.

„В момента размерът на невърнатия на бизнеса ДДС е нормален и в условията на тежка криза правителството дори е успяло да намали дължимите пари. И отляво, и отдясно се представиха цифри, аз съм привърженик на цифрите, но когато те се използват честно“, посочи Дянков.

Министърът каза още, че в последните шест месеца фискалният резерв е намалял с 1,37 млрд. лева, които са били предназначени за покриване на дефицит.

Според Дянков обаче това не е безпрецедентно харчене на резерв, тъй като правителството на Станишев е похарчило също за шест месеца (от септември 2008 г. до февруари 2009 г.) 3,214 млрд. лева.

Още подробности

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 14 години

Стига оправдания

24

Мунчо

преди 14 години

Това генно модифицирано недоразумение докога ще се учи на финанси тук, в .Бъргария. По-собре да върви на майка си ...в природата!

23

Иванов

преди 14 години

Симеончо е дошъл в България да се лекува при психиатър и между другото да "оправи" бюджета. Товя момченце и за пъдар не става.

fallback