Снимка: БГНЕС
fallback

Бизнесът в Пловдив излезе с декларация, в която настоява правителството да приеме адекватни антикризисни мерки.

Според тях това, което засега предлага кабинетът на Бойко Борисов само ще утежни положението на много фирми, което от своя страна ще доведе до масови фалити.

Под декларацията стоят подписите на бизнесмени от цяла Южна България.

Най-пострадалият бранш от кризата е строителният, смятат пловдивските бизнесмени.

Oще по темата

Строителният предприемач Димитър Язов каза за Dnes.bg, че за последната една година продажбите на стоителните са нулеви.

Според негоъстроителството носи 60% от икономиката на страната и когато то е в криза, държавата също страда.

Бизнесмените смятат, че правителството не предлага адекватни антикризисни мерки. Те са възмутени, че през последната година в държавния сектор са уволнени 5000 души, а в частния съкратените са 166 хиляди българи.

Бизнесменът Любозар Фратев каза пред Dnes.bg, че в декларацията изпратена до Министерски съвет, бизнесмените препоръчват на правителстовото да съкрати максимално разходите, да търси допълнителни приходи и да поработи в посока нормализиране на бизнессредата, защото няма как иначе бизнесът да потегли напред.

Според бизнеса проблем на държавата е, че няма ясна стратегия за туризма. Само за последната година в пловдивските хотели са нощували 32% по-малко туристи.

"Всичко това е съпроводено със съкращения и оптимизиране", каза пред Dnes.bg хотелиерът от Пловдив Радослав Бозуков.

Той и неговите колеги твърдят, че не виждат ясна стратегия от страна на държавата в сектора на туризма и какви мерки предприема правителството, за да подпомогне бизнеса, който плаща данъци, храни държавната администрация и прави бюджета на страната.

В декларация бизнесмените от цяла Южна България настояват държавата да плати задълженията си към тях и да предложи адекватни антикризисни мерки.

В текста е записано още, че правителството не трябва да увеличава данъчно-осигурителната тежест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

наблюдател

преди 14 години

стройтелната индустрия си показа кирливите ризи -от архитектите ,конструкторите ,стройтелният надзор,инвеститорския надзор ,стройтелните фирми ,бригадири и стройтелни работници -не заслужавате парите който искате.Ще си вземем обратно и малкото което Ви дадохме.Вече сте в историята на инвеститорите.Бъдещите капиталовложения -в селското стопанство,земеделие, екология и пройзводство на натурални продукти.

126

Недоволен

преди 14 години

Не подкрепям строителите. Работя в бранша и много добре знам за какво става въпрос. Ниско качество- огромни печалби. Но в последния месец се наслушах на какви ли не нападки спрямо частниците в България, а те са хора, които сами си вадят парите и дават работа на други. Не е лесно и е огромен стрес да въртиш фирма. Така, че имайте малко милост към тези хора. Те не са по-различни от вас.

125

Недоволен до 143

преди 14 години

Купил съм си. 120м2 в Лозенец, София.

fallback