Снимка: GettyImages/Guliver Photos
fallback

Гърция се опитва да убеди Китай да закупи до 25 млрд. евро от нейните държавни облигации, чрез които страната иска да финансира огромните си дългове, предава Financial Times.

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs лобира за сделката пред китайските власти, които отговарят за управлението на огромните валутни резерви на страната.

Гръцкият финансов министър Георгиос Папаконстантину заяви, че ще посети Китай през февруари по време на т.нар. road show за представяне на емисията.

Според Financial Times в разговорите между Goldman Sachs и китайските власти е ставало въпрос за емисия в размер на 20-25 млрд. евро, но Пекин не се е съгласил на предложението.

Предполага се, че по-скромна сделка от порядъка на 5-10 млрд. евро може да бъде постигната по време на посещението на Гари Кон, ръководител в Goldman Sachs, в Атина този месец.

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 14 години

Някой да ми поясни , моля ! Валутен борд не значи ли , че държавата ,в която е въведен е фалирала ?! Слушайки нашите корифеи икономисти , излиза , че сме наи добре финансовата държава ! Четейки повечето коментари тук , излиза че е така ! Явно сме единственият народ , който си заслужава мизерията , която го е налегнала , а и май си ни харесва да сме на този хал !

49

Анонимен

преди 14 години

Виждам, че на много хора тук им се иска Гърция да страда ! Само не мога да разбера с какво ви е виновна Гърция , че тук в България са ни управлявали продажни политици ?! Бихте ли ми припомнили кой е последният достоен държавник начело на БГ , 4е нещо не се сещам !

48

bvb

преди 14 години

Изглежда Китай се превръща в най големият кредитор в света.В начолото на кризата първи бяха "сащ" сега Гърците кой е следващият...Някои пророчества вече започват да се збъдват.Новият световен лидер ще се казва КИТАЙ.

fallback