Снимка: БГНЕС
fallback

Износът на България за страните извън Европейския съюз (ЕС) се възстановява и расте 5,3 пъти по-бързо в процентно изражение спрямо този към страните от Общността, показва изследване на Investor.bg на база данни на НСИ.

За ноември 2009 г. на годишна база износът нараства с 3,76%, докато този за страните извън ЕС се увеличава със 7,89% до 804,4 млн. лв. Износът за ЕС през ноември се увеличава с едва 1,48% на годишна база до 1,37 млрд. лв.

Повече подробности

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Червената помия

преди 14 години

А някои казваха че Сидеров е луд, щом иска да ни насочи пак към традиционни преди, но загубени сега от плиткоумните ни политици пазари....

8

Нефтения

преди 14 години

И не само това, братле.докато левът ни е вързан за малоумното евро продукцията ни ще е скъпа.Ако беше вързана за долара / китайците не са прости/, вече 8 години износът щеше да расте главоломно, стига да имаше хора да направят това реалност. Но българските реалии са други....

7

Икономист

преди 14 години

Норвегия не се изхранва от суровини, тя е развито и диверсифицирано стопанство, богато още преди износа на петрол. Просто е много малка по население, затова не си чул.

fallback