Снимка: Булфото

Заради кризата собствениците на ски съоръженията в големите зимни курорти у нас вероятно няма да вдигнат цените на картите за тях, прогнозира на семинар днес Богомил Николов, председател на Българската национална асоциация на потребителите. По думите му те все още не са обявили актуалните си цени, но това може да стане „всеки момент“, защото са заявили, че ще го направят „в началото на декември“.

Справка в сайта на Юлен АД, собственик на съоръженията в ски зона Банско, потвърждава това предположение – обявената там цена на еднодневна карта за възрастен за периода от 1 декември 2009 г. до 31 март 2010 г., с изключение на празниците от 24 декември до 10 януари, е 50 лв., колкото е била и миналия сезон.

От сайта на Витоша ски става ясно, че цената на еднодневната карта за възрастни за сезон 2009-2010 също е без изменение – 35 лв.

Пампорово и Боровец все още не са публикували в интернет цените на картите за новия сезон. Според данните, представени от Николов, в Пампорово миналата година еднодневната карта е била 50 лв., а в Боровец - 55/35 лв.
 

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase