Снимка: GettyImages/Guliver Photos
fallback

В България трябва да спре „надлъгването“ между участниците на пазара на имоти, заяви главният архитект на София Петър Диков на конференцията за имоти BalREc, която се провежда днес и утре с медийното партньорство на Investor.bg.

Диков посочи, че трябва да се спре практиката да се строят сгради с по-голяма площ от разрешената, заради което се оставят твърде тесни тротоари, а съседните сгради са в твърде голяма близост.

„Оставихме на собствениците проблеми, които сами не могат да решат. Излъгахме ги, показвахме им картинки с поляни, а после се оказа, че съседният блок е на една ръка разстояние“, коментира той.

По думите му има изградени много некачествени проекти с „умопомрачителни“ проценти общи части и това е резултат от липсата на стимул преди кризата да се пестят парите на купувачите.

Общината също лъже, като не направи нужната инфраструктура, както и държавата, като не създаде механизми за комуникация, коментира Диков.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

???

преди 14 години

Гладният архитект трябва да спре да се изявява ка то наблюдател от ООН-то, а да започне да работи,ако може.Тия дни разходих жена си ,която смята да гласува за Хендекова, из Младост.От улиците до старите блокове- отстояния 5-10 метра.А колкото са по нови строежите ,толкова са по близо до пътя и тротоарите са отъняли до 40-50 сантиметра и еркери над пътя.Каква власт ,какво чудо.За дя е така ,трябва доста да си платил.То в София останаха ли паркове, градинки.И то благодарение на "демократите".

56

Анонимен

преди 14 години

Stiga s tezi spekulatzii.Zilishtata ne poevtiniavat tova e fakt.Ne moje apartament na 20-50 godini da se prodava za 500-600 evro m2.Da ne govorime za novopostroenite na shpaklovka i zamazka za 550-800 evro m2.A bankite?Da prodaljavam li?

55

Fil

преди 14 години

До Kaiser Soze : Че то на пазара има ли нещо строено по време на кризата? Всичко е строено преди нея за по 200евра мах, а виж как се продават.

fallback