Спадът при пътническите превози на годишна база е със 7,5%. Снимка: Булфото
fallback

 

„БДЖ“ ЕАД приключва първите 6 месеца на годината със загуба от близо 22,36 млн. лева, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на дружеството Христо Монов.

Основен „принос“ за загубите има секторът „товарни превози“ - близо 18,3 млн. лева.

Прогнозата на БДЖ е, че железниците ще приключат годината с отрицателен финансов резултат от 38 млн. лева (ако не им бъде изплатена изцяло предвидената в държавния бюджет субсидия от 180 млн. лева) или 20 млн. лв. (при пълна субсидия).

Превозените от БДЖ товари за първото 6-месечие на годишна база са намалели с 37% до 5,52 млн. т, като това се дължи главно на спирането работа на Кремиковци, който беше най-големият товародател на превозвача.

Спадът при пътническите превози на годишна база е със 7,5% - до 15,7 млн. броя, като средно за Европа спадът е от 10%.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

анонимен

преди 14 години

докато има 10 началника един работник управияняма

2

Анонимен

преди 14 години

Аз се чудя преди тези 6 месеца как са излизали на печалба.

1

да да

преди 14 години

На загуба ще е докато някой не изкара на светло кирливите ризи на шефовете -- няма да има пари докато не се спре да се краде . Докато има раздута администрация от която 80 процента незнае какво работи . Дребни началничета който освен да играят карти и назначават срещу определени суми некъдърни *** -- пари няма да има . Спрете кражбата на тонове нафта и направете удобни разписания и парите ще потекат.

fallback