Снимка: БГНЕС
fallback

Един от начините за измерване на възвръщаемостта от инвестиция в жилищен имот – т.нар. брутен наемен множител, който показва броя месечни наеми, с който може да се изплати направената в имота инвестиция, в София намалява, сочат наблюдения на небанковото дружество за бизнес ипотечни кредити „Кредитекс”.

За първите шест месеца на тази година за столицата той намалява до 209,4 месеца, сравнено с 237,3 месеца през последните шест месеца на предходната 2008 г., съобщиха от компанията.

По принцип колкото по-нисък е този показател, толкова по-висока е възвръщаемостта от имота, като обикновено при стойности над 200 месеца имотите се смятат за надценени.

Вижте още
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

ленка

преди 14 години

добре че беше "гадният" социализъм та да имат повечето хора унас собствени жилища, в чужбина нямат такъв процент собствени жилища, и този дето каза по-долу че предпочита да живее под наем в як апартамент,а не в собствени 50кв.м сигурно има някъде някоя кутийка от мама или баба,а ако няма-значи е поредното творение на капитализма-човек без дом,бездомният е обречен каквото и да си говорим.и това е целта на новия век-повече бездомни=повече роби...

31

huki

преди 14 години

edin imot e pe4eliv6, ako naema izplati kredita sled 120 mesetca!! Jiveya v Paris, Sofia e dosta nazad v reytinga za dobur jivot!! sredno kv.m ne tryabva da e nad 4 minimalni zaplati!! toest 800 lv!!

30

Абсурдистан

преди 14 години

Миналата година бях в Англия, когато започна Кризата ...Там, в нормалната държава, когато паднаха цените на имотите, паднаха и наемите ...В ненормален Абсурдистан обаче, цените на жилищата падат, но наемите почти не !!!! ....

fallback