Снимка: БГНЕС
fallback

Споразумение за кредит от Международния валутен фонд (МВФ) би могло да се подпише само в краен случай, заяви съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров при подписването на Пакт за стабилност между коалицията и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Подобно споразумение миналата седмица КРИБ подписа и с ГЕРБ, но тогава лидерът на партията Бойко Борисов заяви, че е категорично за подписване на предпазно споразумение с МВФ.

Другата основна част от подписания днес документ предвижда запазване на валутния борд до влизането на България в еврозоната.

Мартин Димитров посочи, че основните приоритети в областта на икономиката, които ще следва Синята коалиция, ако влезе в следващото правителство, са откритост и прозрачност при провеждане на конкурсите за обществени поръчки, намаляване на осигурителната тежест на бизнеса, помощ от държавата за предотвратяване фалитите на фирми.

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Иван

преди 14 години

За да влезнем в Еврозоната трябва да сме поне 2 години в ЕРМ-2 като валутния ни курс не трябва да играе с повече от 15 процента наоре или надолу спрямо Еврото. Как ще останем с валутен борд в този случай, след като валутата ни трябва да се отвърже от Еврото поне за 2 години?

61

мърси

преди 14 години

Единия КРАДЕЦ И СЪСИПНИК НА ДЪРЖАВАТА!!! Очилатия - КОМПЛЕКСАР ДЕТО СИ Е ПОВЯРВАЛ!!! А, и иска да направи гушка, щото е разбрал че паричките са ВАЖНИ...:)))

60

КРЪЧМАРКАТА

преди 14 години

номер 16 - Къде си получил това възпитание? Впечатлена съм! От такива високо интелигентни индивиди сме достигнали до тук - най-бедната, робска страна в цивилизована Европа.

fallback