Снимка: БГНЕС
fallback

В момента жилищният пазар у нас на практика се намира в застой и може да се определи като „пазар с падащи и неясни цени и сравнително нисък обем от сделки“.

Това каза Цветелина Тасева, изпълнителен директор на Адрес недвижими имоти по време на конференция за имоти в София.

Днешните купувачи са скептично настроени към вземането на сериозни финансови решения и с това е свързано увеличаването на срока за сделките, обясни тя.

Продавачите, от своя страна, все още изчакват и очакват едва ли не някакво чудо, за да запазят цените без особена промяна, коментира тя.

На пазара има стотици хиляди непродадени апартаменти, като само в София техният брой е 115 хил., припомни Тасева обявени по-рано този месец данни на агенцията.

Според нея значителна част от тези имоти са обявени на „нереални“ цени. Има голяма разлика между офертните цени на жилищата и тези, на които купувачите са готови да купят.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

далаверка

преди 15 години

Колега Висока ти е цената !!!Аз повече от 50 лв. за Кв. НЕ ДАВАМ !!!Бих се пазарил да падне на 35 - 40 лв. кв.

63

СУПЕР СЕЛЯНИНА

преди 15 години

И като си от София каква ти е ползата ?! Смееш се на селяните, ама не те пътуват по 25 километра до 'центарО на градО' , не дишат мизерен въздух, не са заобиколени от кучешки *** и ***, наркомани и травестити на всеки метър. Ще ми кажеш ли една улица в София която да не е облепена с плакати , половината скъсани и оcpaни , ще ми кажеш ли улица без дупки и без коли от които не може да ходиш спокойно , понеже всеки е голЕм гъзар и ти свири с клаксона от новата си кола за 300 хил. докато ти затъваш в киша и кал. Ще ми кажеш ли една църква без 4 *** просещи отпред и 3 джебчийки, гледачки на ръце крака и други работи ? Излез в чужбина и виж какво се нарича там СТОЛИЦА и какво е преимуществото да живееш там, обикновено тези места са за симпозиуми и срещи и културни средища, а не за убежище на безработни работници по строежите както е София. Или отиди в някой по-спокоен Бг град - Стара Загора, Велико Търново, Плевен и виж какво е красота, чистота + спокойствие. Там нямат проблеми с парното, градинките ВИ - които вече са бетонни площадки и това че трамваЙО закъснява. Много си назад софиАнецо, вЕрвай ми..

62

Realtor

преди 15 години

Реалната цена в София е от 40 до 90 евро за 1 кв. м. Докато цените не паднат до тези нива, продажби няма да има.

fallback