Снимка: Dnes.bg
fallback

„2009 година е ключова в рестартирането на пазара на имоти и това рестартиране е връщане към фундаментите на пазара.

Хубавото е, че пазарът ще се върне към едни норми, които бяха позабравени до миналата година“, заяви на пресконференция днес Атанас Гаров, изпълнителен директор на консултантската компания Colliers International България.

Според него от гледна точка на потребителите 2009 ще е „добър сезон за покупка на жилище“ заради засиленото предлагане и по-ниските цени.

2008 година ни поднесе един рекорд и един обрат – беше достигнат пик в ръста на цените и после имаше завой, обобщи той развитието на пазара за миналата година.

По-конкретно в жилищния сектор в София през втората половина на 2008 г. се регистрира лек спад на офертните цени в почти всички квартали от между 2% и 8% спрямо първата половина на годината, посочи Гаров. Изключение прави кв. „Изток“, където има 5% ръст.

Спад на цените се регистрира и в престижните квартали в столицата. Най-значителен той е в Лозенец - 8% в сравнение с първата половина на 2008 г. Около Докторската градина и в кв. Иван Вазов намалението е 2%.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Me

преди 15 години

Поне не се излагайте да правите сравнение с цените в БГ и EU бре шарлатани.1. Тук квадратният метър за който искате 1200 Евро е некъде 1/2 от квадратния метър там дето искат пак 1200 Евро.2. Качеството е .. немам думи. 3. Околоблоковото пространство тук е мизерия4. Инфраструктурата на този град е за оплакване5. Тук заплатите са средно 2-3 пъти по ниски.6. Политическата и криминогенната атмосфера са в г.за7. Балъците почти са на изчезванеШъ падат.. нема де да ходят :)

43

преди 15 години

purvo da popitam 'pazara na imoti' samo v sofiq li e???i vtoro nomer 37 si e napulno prav za poso4enite priblizitelni ceni-stava vupros v centralnite zoni na parij i london

42

:)

преди 15 години

На този измислен господин ще кажа следното: Ключово ще бъде това, че ще изчезне от пазара. Ще има масово предлагане на жилища и абсолютно никой няма да купува. Безработицата ще е някъде около 18% и хората ще бягат далеч от София.

fallback