В условията на глобална финансова и икономическа криза повечето държави по света умуват върху всевъзможни планове за оптимизация на икономиката и държавните разходи и насочването на средствата на данъкоплатците към инвестиционни проекти, които да гарантират жизненост на икономиката.

Българското правителство също предлага значителни програми за инвестиции, насочени към инфраструктура, насърчаване на кредитирането чрез Българската банка за развитие и различни други пакети от мерки.

С оглед спрените пари от Европейския съюз, непрекъснатите обвинения за ширеща се корупция и тоталната липса на доверие към институциите у нас може да се помисли за оптимизиране и на държавните разходи.

Както е известно, съгласно Конституцията държавното устройство на България е парламентарна република. Разполагаме с Народно събрание, в което се избират 240 народни представители.

Годината на гласуване на основния закон на страната ни е 1991 година, а по данни на Националния статистически институт населението тогава е било приблизително 8,6 млн. души.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase