Снимка: БГНЕС
fallback

Запасите от природен газ на Чиренското газохранилище биха стигнали за около два месеца, при положение че доставките на газ от Русия продължават да са с 15% по-ниски, както е през последните 3-4 дни, от предварително заявените, съобщиха за Investor.bg от ръководството на Булгаргаз.

От тази сутрин Булгаргаз е започнал да черпи количества газ от газохранилището, за да компенсира недостига на гориво.

Газът в Чирен е нагнетен главно през лятото, когато потреблението е по-малко, именно за компенсиране на недостига при непредвидени ситуации, поясниха от газовата компания.

Към момента всички клиенти на Булгаргаз получават синьо гориво в пълен размер, съгласно заявките им към газовата компания, подчертаха от там.

Топлофикациите в страната, които през зимата потребяват над половината от газа, също се снабдяват съгласно заявките им въпреки студената зима.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

-

преди 15 години

Значи така - нищо вече не разбирам. Първо е ясно, че последните 3-4 дни доставките не са спрени, а са намалени и то с 15 %.Второ - в хранилището има газ за 2 месеца да компенсира тези липсващи 15 %. Значи 85 % от Русия плюс 15 % от хранилището прави 100 % съгласно предварителните заявки на потребителите.От къде тогава я измислихте тази криза? Или аз не разбирам, или нещо има сбъркано тук.

7

преди 15 години

Доколкото разбрах, може да компенсира 15% недостиг в продължение на два месеца. В такъв случай теоретически може да компенсира 100% в продължение на седмица, но на практика от газохранилището не може да се черпи с такъв голям дебит. Абе, ремонтирайте старите нафтови печки...

6

wik

преди 15 години

Май не четете добре - "Запасите от природен газ на Чиренското газохранилище биха стигнали за около два месеца, при положение че доставките на газ от Русия продължават да са с 15% по-ниски"

fallback