Снимка: БГНЕС
fallback

Потребителите на всички текущи версии на интернет браузъра на Microsoft - Internet Explorer (IE), може би са уязвими от атаки на компютрите си заради сериозен пропуск в сигурността на софтуера, съобщи AP.

Пропускът дава възможност на престъпници да завладеят машините на жертвите, като ги примамят да посетят сайтове, заразени със злонамерен код. Около 10 хил. сайта са били компрометирани от миналата седмица насам, смятат от производителя на антивирусни програми Trend Micro Inc.

Сайтовете са предимно китайски и обслужват програми, които крадат пароли за компютърни игри, които могат да се продадат „на черно“. Въпреки това пропускът е такъв, че от него могат да се възползват „по-финансово мотивирани престъпници и да нанесат по-сериозни щети – това е опасността“, казва Пол Фъргюсън, анализатор в Trend Micro.

Подобни пропуски в софтуерната сигурност са златна мина за престъпници, защото потребителите не разполагат с много възможности за отблъскване на атаките.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

НДСВ

преди 15 години

Стига сте обиждали Кунева какво Ви е виновна като искахте да ви оправи за 800 дни!

37

преди 15 години

Няма гаранция - верно че се намалява възможността да се заразиш, но не е 100% гаранция. Виждал съм такива случаи на заразени компютри а юзерът няма права дори да си смени тапета на екрана :)

36

преди 15 години

kato gledam v task manager,vijdam che firefox izpolzva poveche memory ot IE,ama i az haresvam Firefox,izoilzvam sushto i IE i Opera,Chrome sled oshte malko devolp shte stane nai dobriat explorer v badeshte.

fallback