Снимка: Булфото
fallback

Цените на хлебната пшеница на Софийската стокова борса (ССБ) през изминалата седмица последваха европейските в тренда им надолу, като вече на борсата се предлагат 15 хил. т зърно при цена от 239 лв./т (при 250 лв./т за предходната седмица), но купувачи няма.

А само преди около два-три месеца офертите „продава” бяха близо до 300 лв./т. Липсата на интерес засега за покупка на жито се обяснява с наличието на големи количества както в страната, така и в Европа поради високата реколта, вследствие на което няма очаквания за повишаване на цената му.

Същевременно офертите „продава” на бяло брашно тип „500” (в чували от по 50 кг) са около 500 лв./т, т.е. малко по-високи от очакваното, като се имат предвид цените на зърното. А готовият хляб пък, неизвестно защо, продължава да е с необосновано високи цени, на нивото, когато пшеницата беше почти двойно по-скъпа.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

SITO

преди 15 години

с две думи нямам думи... могат да повишават цените като се покачва пшеницата а като пада си правят оглушки. А и държавата ни като гледам нищо не може да направи

1

който и да

преди 15 години

Коментарът ми е, че липсват коментари!Може би виртуалните мъдреци са потънали толкова надълбоко в самодоволна медитация, че за тях материалното е излишно.Макар че става дума за цената на хляба...Не, не са прави тези, които пишат, че народът ни е ***!... Напротив - народът ни е просто духовно извисен!!!Заради тази ни "извисеност" сме и на това дередже!

fallback