За да не прераснат предизвиканите от финансовата криза негативни настроения в масова психологическа депресия, в САЩ се опитват да контролират положението.

Както всяко нещо, и кризата има своите положителни страни.

Телевизионният канал CNBC посочва няколко основни причини, заради които може да се обикне рецесията, обхванала страната.

Вечеря вкъщи, липса на опашки пред бензиностанциите, по-малко реклама, безплатен фитнес и общуване с природата - не е ли това рецептата за щастие?

Най-голямото предимство на финансовите неуредици е в това, че семейството, принудено да икономисва от посещения на ресторанти и нощни развлечения, най-накрая ще възстанови традицията на семейните вечери.

Според здравния департамент общуването в семейството помага за намаляване на стреса и снижава суицидния синдром сред подрастващите.

Освен това домашно приготвената храна е по-малко калорична, което я прави по-полезна за стомаха на нацията, страдаща от затлъстяване.

В бюджетна изгода и полза за здравето ще се превърне възможността на американеца да обърне повече внимание на своята градина.

Физическото натоварване ще стимулира сърдечната дейност и по този начин ще намалее нуждата от посещаване на фитнес залите.

Промените в цените на бензина и кризата в сферата на автомобилостроенето също могат да се погледнат с оптимистично око. Опашките на бензиностанциите ще изчезнат!

Кризата е прекрасно време за създаване на собствен бизнес, уверява CNBC, напомняйки за раждането на Microsoft, Hewlett-Packard или Walt Disney.

Основните конкуренти са почти разорени, а някои стоки, от които големите вериги супермаркети се опитват да се отърват, се продават на безценица.

И, разбира се, кризата е чудесен момент за преосмисляне на целия живот и намиране на нови перспективи.

Някои ще бъдат принудени да започнат от нулата, други ще сменят професията си или ще повишат квалификацията си.

Да му мислят собствениците на ресторанти и фитнес клубове!

Ако предните съвети не доведат до очакваната еуфория, от CNBC съветват в критичните моменти да се слуша музика.

Тя остава най-вдъхновяващият и нискобюджетен продукт на изкуството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase