Снимка: БГНЕС
fallback

2013 г. трябва да имаме старт на втората българска атомна електроцентрала "Белене", съобщи по БНР министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров.

"Проектът има огромно значение за Русия. Според мен не би рискувала да забави проекта или пък да го оскъпи", каза още министърът.

Според него Русия е заложила авторитета си в АЕЦ "Белене", тъй като централата се явявала нейна "визитна картичка" в Европа.

Енергийният министър обвини още Столичната община, че от 2006 г. протака намерението на Министерството на икономиката да бъде продадена "Топлофикация-София".

Според него от топлофикациите се печели добре, което е и причината да има инвеститорски интерес към към.

Димитров упрекна Бойко Борисов, като заяви, че никъде в страната няма такива проблеми с топлофикационните дружества, както в София.

Министърът заяви, че държавата не може да се оттегли от проблемите на дружеството, тъй като това засяга пряко интересите на гражданите в най-големия български град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

men

преди 15 години

Ние пътищата в София не можем да си оправим камоли да строим нещо толко грандиозно, а защо затворихме блоковете на тази в Козлодуй...защото някои хора имат интерес ние да не изнасяме ток...ние изнасяхме за целите балкани включително и на икономически гигант като Турция, енергията се равнява на петрол а каде се е видяло бедни шейхове ...представете си колко се е краднало и се крадне само от това а нас обикновените хора ни лъжат че Националната електрическа компаниа е друйество едва ли не на загуба ????

17

salamandra

преди 15 години

МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСНО КАК ВСИЧКИ ВЪВ ФОРУМИТЕ МНОГО РАЗБИРАТЕ А ПЪК ИНАЧЕ СТЕ ЕДНИ ОВЦЕ!!!

16

plamen

преди 15 години

Избори идат все пак. Утре може да смъкне и на 2012г.

fallback