Петролът отбеляза най-големия си двудневен спад от 4 години насам. Не и у нас. Снимка: БГНЕС
fallback

След като котировките на петрола отбелязаха най-големия си двудневен спад за последните четири години до нива от около 92 долара за барел, тази сутрин "Лукойл България" отново повиши крайните заводски цени на безнина.

От съобщение на компанията става ясно, че бензин A-95H поскъпва с 1,24 на сто до 2151,60 лева за 1000 литра, а А-98Н – с 1,24 на сто до 2260,80 лв. за 1000 литра.

Повишава се и цената на пропан-бутана, който от днес се продава с 1,67% по-скъпо до 2190 лв. за тон.

Останалите горива за момента остават без промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

92

bg

преди 15 години

Понеже Русия взе да става много силна, за това умишлено се понижава цената на петрола, за да се засегне най-голямата православна империя. Това е реакция от изключително успешната военна операция на руската армия. И нае трябва да се обвинява Лукойл за цената на горивата в България, а чуждото правителство, което ни управлява, с наложените от него високи данъци, такси и акцизи.

91

gotin

преди 15 години

Лукойл е монополист, може да си поставя каквато цена пожелае. Това е пазарна икономика. Тук няма конкуренция нито картели. Има един монополист, който държи целия пазар. Това, което се внася и евентуално би могло да е конкуренция е нищожно количество спрямо оборотите на Лукойл. В крайна сметка не трябва да се оплакваме толкова, имаме една от най-ниските цени в европа, по-ниски имат страните съседки на Русия. Ако ние бяхме едно разумно и бонтуващо се общество, единствения начин по който можехме да повлияем е да спрем да купуваме за няколко дена. Цената се определя от търсенето. Убеден съм, че Лукойл щеше да свали цената независимо от всичко. Това за средиземноморския пазар са пълни глупости. Ами ако те там търгуват, а цената им расте, нека да търгуват в друг район, където цената пада, много е просто. Нека да търгуват на Тайландската борса, те иначе там продават, а купуват ... уж, купуват където расте. Между другото, 90% от вноса на суров петрол идва от Русия ... за пръв път чувам за този средиземноморски пазар и нашето участие там.

90

Nabludatel

преди 15 години

MONOPOLIST = KOMYNIST...lukoil-heftohim e edno ot glypavite i nedalnovidni re6enia na Kostovoto pravitelstvo!

fallback