Няма по-очакван телефон тази година от следващото поколение iPhone на Apple, съобщава Forbes. За някои любители на скъпите играчки обаче последният модел iPhone е инкрустиран с диаманти от лондонската бижутерия Amosu. На цена от 20 хил. паунда, творението се нарежда сред най-скъпите телефони в света.

Но дори и iPhone за 40 хил. долара изглежда безинтересен в сравнение с Nokia 8800 Arte, изработка на австрийския дизайнер Петер Алоисон. Луксозният телефон Nokia включва дизайнерски рингтонове и картинки и покритие от бяло злато. Обвит е в повече от 680 розови и бели диаманта, които отделят екрана от плъзгащ се панел. И е на цена от 134 хил. долара - колкото е и цената за следване в колеж.

Тези телефони са поразяваща аномалия в индустрията на мобилните телефони, пише Forbes. Докато производители като Nokia, Samsung и Motorola произвеждат милиони телефони за по 40 долара за развиващите се пазари като Китай, Русия и Индия, по-малките компании като Amosu и Peter Aloisson се фокусират върху обслужване на много по-малка част от населението в противоположния ценови сегмент на пазара.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase