Снимка: БГНЕС
fallback

След изненадващите данни за бизнес доверието в Германия от тази сутрин американският долар тръгна мощно надолу срещу еврото.

Това пък допринесе за активизиране на покупките на петрол и котировките на черното злато преминаха над 130 долара за барел.

Доларът падна с близо цент и половина през последните три часа, като отстъпи от 1,5642 EUR/USD в 11:00 до 1,5768 EUR/USD в 14:05. Основната причина за поскъпването на единната валута станаха силните данни за икономиката на еврозоната, които върнаха очакванията, че Европейската централна банка няма да прибягва до понижение на лихвения процент през следващите месеци.

На електронната платформа на борсата в Ню Йорк контрактите с доставка през юли поскъпват със 1,70 долара спрямо вчерашната цена на затваряне, като по-рано беше постигнат и новият исторически връх при 130,47 долара за барел.

Вижте още

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

evrein

преди 15 години

OPEK hich ne si praat kinti v momenta kato durjat umishleno slabo proizvodstvo vmesto da uvelichat dobiva.............

2

преди 15 години

Това са игри на американците а не на арабите, тях не им дреме просто в момента УСА си прави игрички със световната икономика по доста гаден начин и тези които наи-много губят от това са американския народ както е било и в предишните кризи...

1

HIZBULAH

преди 15 години

DO koga be? Do koga shte skacha toz petrol???? i petrola !!! Pisnaha mi na tia arabeli da si praat kvot si iskat ot OPEK!!!

fallback