Снимка: БГНЕС
fallback

Българската банкова система е стабилна и отговаря на достатъчно високите изисквания на ликвидност, каза премиерът Сергей Станишев в отговор на въпрос на пресконференция в Министерския съвет, цитиран от БТА.

Той беше помолен да коментира дали има информация за това, че една от големите български банки изпитва финансови затруднения.

Не съм получавал от БНБ никакви обезпокоителни данни, които би трябвало да притеснят вложителите в една или друга банка, добави министър-председателят.

Той посочи, че правителството е в постоянен контакт и взаимодействие с централната банка.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимно

преди 15 години

Станишев не бил корумпиран. Да, да...Велизар ЕнчевКогато преди три години Сергей Станишев бе инсталиран на премиерския пост, клакьорите на БСП тръбяха, че това е най-почтеният социалист в държавата. Не участвал в грабежа на страната, не приватизирал, не концесионирал, не притежавал акции в търговски дружества. С две думи - младият премиер бе представен от правителствените медии като невинно агънце, което няма нито един грях към нацията. Три години по-късно аз твърдя точно обратното. Имайки предвид подтискащата корупционна атмосфера в страната, определена от Барак Обама като "всепроникваща корупция", най-отговорно твърдя: Премиерът Станишев е пряко отговорен за серията корупционни сделки, тъй като с бездействието си насърчава грабежа на държавно имущество и присвояването на европейските фондове. Следователно, съществуват съмнения, че и самият глава на изпълнителната власт е корумпиран.И за да бъда убедителен, представям следните факти, уличаващи Сергей Станишев в пряко или косвено участие в корупционните схеми:Като лидер на социалистическата опозиция в предишния парламент, Станишев громеше незаконното връщане на царски имоти. В началото на 2005 г. дори се подписа под официално писмо, с което се настояваше за преразглеждане на спорните имотни придобивки на Симеон Сакскобургготски. Само месец след парламентарните избори, БСП се коалира с НДСВ и ДПС и новият премиер запя друга песен. По-точно - затвори и двете си очи за безобразията около т.нар. царски имоти и по същество узакони въпиющата юридическа и морална несправедливост.Само преди година поземлената комисия в Самоков направи "грешка" и върна няколко хиляди декара гори на Симеон, за които последният няма нотариален акт. Въпреки общественото негодувание и очевидната юридическа несъстоятелност на тази афера, премиерът не си мръдна и пръста, за да възстанови държавното владение върху окрадения горски фонд в Самоков. Нещо повече - след като БСП пое кадровия контрол върху Държавната агенция по горите, самоковският грабеж бе потулен и вече се говори за давност на деянието. Което е срамно, недопустимо и направо позорно за цялото правителство. А шеф на кабинета е не някой друг, а самият Сергей Станишев.Това не е ли доказателство за корумпираността на министър-председателя?Сипейки пламенни парламентарни филипики срещу криминалното деяние "Автомагистрала Тракия", Станишев обеща, че БСП ще прекрати сделката с митичния португалски консорциум. Неговият подгласник по темата Асен Гагаузов отиде още по-далеч, обявявайки договора за автомагистралата като "престъплението на прехода". За което директно обвини премиера Сакскобургготски и министъра на регионалното развитие Церовски. След като Станишев и Гагаузов влязоха в кабинетите на своите предшественици, те тихомълком дадоха зелена светлина за концесията. Двамата внесоха корекции във фамозния договор, но това бяха предимно козметични поправки, за да се успокои общественото мнение. Като истински п

32

преди 15 години

абе хора вие направо се побъркахте...... ако *** фалира едва ли това ще е начина да се разбере, а пък и спечелиха приза за банка на годината все пак!!!

31

преди 15 години

абе хора вие направо се побъркахте...... ако *** фалира едва ли това ще е начина да се разбере, а пък и спечелиха приза за банка на годината все пак!!!

fallback