Снимка: Булфото
fallback

За първите два месеца на годината българите са похарчили за почивки в чужбина 137,8 млн. евро, а приходите от зимен туризъм в България за същия период са 97,8 млн. евро. Това съобщиха на пресконференция от Държавната агенция по туризъм.

Приходите от туризъм за двата месеца са се увеличили с 18% спрямо януари и февруари 2007 г., а броят на туристите у нас е нараснал с 23%.

Според проучване на ДАТ, представено от председателя на агенцията Анелия Крушкова, две трети от чужденците, почивали у нас през току-що приключилия зимен сезон, са напълно удовлетворени от зимната си почивка у нас.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Пенчо

преди 16 години

Аз лично не пропускам възможност да сипя на Българите заети в туристическия отрасъл. Писнало ми е да отида на почивка и на мен да гледат с пренебрежение за сметка на оповръщани руснаци и грозни англични, собствените ми сънародници да ме дискриминират. Освен това, като цяло не искам да се блъскам по строителните площадки...поглеждаш през терасата на 5* хотел в банско и какво виждаш....черен път, някъв валяк се тътри по него, ***, ***...за това предпочитам да си давам парите в чужбина, хората се отнасят с мен като с клиент (аз не очаквам да ми свалят звезди от небето и да ми целуват краката, очаквам да срещна елементарно възпитание и уважение, да се почувствам като гост а не като натрапник). Така че, дерзайте нещастници, след 5-6 години ще съжалявате че пренебрегнахте собствените си сънародници за сметка на прехвалените чуждестранни туристи които са толкова по-възпитани, интелигентни и платежоспособни от нас. Аз през това време ще си джиткам из Европейския съюз както и повечето Българи. П.С В България единствено остана на далавера да ходиш на в планината с приятели.

15

Inka

преди 16 години

Mi da taka shte e. Na more v Turcia i Garcia e po-dobre ot BG, po-eftini i po-zabavno. Predi 2 sedmici biah s maja mi vav Florencia, mnogo mi haresa, ima kakvo da se vidi i cenite na hranata i vsichko ostanalo sa sashtite kato v BG, na mesta i po-eftini daje. :)

14

По изгодна е почивка

преди 16 години

Нормално - почивката в чужбина е хем по-евтина от тази в България, хем при много по-добри условия.

fallback