Снимка: Булфото
fallback

Агенцията за имоти в България Bulgarian Dreams е изключена от Асоциацията на международните професионалисти в имотите (Association of International Property Professionals - AIPP), твърдят от асоциацията, според която компанията е била в нарушение на доброволния професионален кодекс, съобщи ирландският Sunday Business Post.

От Bulgarian Dreams пък заявяват, че оплакване, получено от AIPP от един от клиентите на агенцията, е неоснователно и уточняват, че на практика те са напуснали организацията през втората седмица на януари.

„AIPP и преди е изключвала свои членове в резултат на неплатен членски внос, но сегашното изключване заради нарушаване на доброволния професионален кодекс е прецедент“, се посочва в изявление на базираната в Лондон асоциация.

Според AIPP членовете на организацията се съгласяват да спазват кодекса, чиято същност е агентите да се държат професионално в отношенията си с потенциалните купувачи. Според организацията поведението на Bulgarian Dreams в това отношение не покрива всички сфери на действие, които би трябвало.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback