Снимка: Булфото
fallback

Реалното строителство на моста Дунав мост 2 ще започне от април, заяви на пресконференция министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Той поясни, че има известно забавяне спрямо поставените срокове, свързано с отчуждаването на имоти за прилежащата инфраструктура. Страмежът е обаче изоставането да бъде наваксано и мостът да бъде пуснат по график през 2010 г.

Стремежът на Министерство на околната среда и водите от друга страна е по цялото Черноморие да бъдат построени пречиствателни станции за отпадни води, каза министър Джевдет Чакъров.

За целта правителството е отделило около 200 млн. евро, които ще бъдат предоставени на общините след представяне от тяхна страна на проекти.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

musicman

преди 16 години

.......не виждам смисъл за кво да ти отговарям,но все пак ще повторя (явно на някои хора им трябва по няколко пъти да им се каже нещо,та белким им влезе под мозъчната *** нещо!!!)НЕ!!! не съм екстрасенс!!!!!!много ясно и на чист български език обясних защо няма да има (скоро) мост при Видин - Калафат!!!.......и то до следващите избори - където Герб се надяват да "завземат" цялата власт в България!!!!!!!!!!! (и централна и местна)----------------------------------------- ------------------------а като се сещам как........С И Л О В О (!!!) успяха да "спечелят" местните избори,доста се съмнявам,че няма да им се отдаде да "спечелят" и парламентарните такива - по същата изпитана и работеща схема!!!!!(между другото във Видин "спечели" кметската надпревара човек на ББ,с 3-4000 гласа повече,след балотаж!!! на първият тур,предишният кмет е водил с 4% пред ГЕРБера!!! ако можете отговорете си като как така "спечели" настоящия кмет!!!!)P.S.- и ако имате познати във Видин,попитайте каква работа е свършил новия кмет за тия 4 месеца!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20

чакащ за преминаване

преди 16 години

Не можах да разбера от коя дата на м. април или твърдо от 1ви април. Или пък на кукуво лято.Този мост го правиха всички правителства след 10 ноември 1989г. Да на говорим , че за 18 години диВокрация от магистрала " Тракия " се построиха 18 километра.

19

строител

преди 16 години

Един българин отишъл на един руснак на гости.Той го завел на вилата си, край една река. По време на угощението , руснака попитъл българина :Виждаш ли този мост? Да отговорил българина .Нещо забелязваш ли? Няма парапед отговорил българина. Как ще има , като аз го откраднах и си направих вила. Същото гостоприемство се повтаря в България. Българина пита виждаш ли моста ? Няма никъкъв мост отговаря руснака. Как ще има като аз го откраднах и си правя курортни комплекси.

fallback