Пушачите ще трябва да се откажат от навика си, или да плащат солено. Снимка: Дито
fallback
Акцизът на цигарите ще се увеличава плавно през следващите три
години, съобщи днес в село Старо Оряхово министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. По думите му това е съгласувано с двата синдиката в "Булгартабак" и ръководството на холдинга. Министерството на финансите одобрява идеята и сега трябва да я приеме Народното събрание, посочи Димитров.
През 2008, 2009 и 2010 година акцизът на цигарите ще се увеличава с около 11 евро на хиляда къса. Това означава, че от следващата година сегашните 74.75 лв. за 1000 къса ще станат почти 100 лв. за 1000 къса. При това положение българските цигари ще се вдигнат с около 33% от 2008 г., или кутия от най-популярните цигари Виктори ще удари 3.40 лв. Акцизът върху горивата ще се увеличи през следващата година с 5 стотинки на тон, припомни Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Киреза Стирянов

преди 15 години

Ама че плавно.......римува се с главно!Главно е да има парички в бюджета за крадене.То бива крадене,но ние поставихме не световни а ВСЕЛЕНСКИ РЕКОРДИ ПО КРАДЕНЕ....За тези почти 20 години на хайдутяги поне десет пъти щяхме да изплатим онези 11 милиарда долара!Да ама не,както казваше Петко Бочаров.До сега са изкрадени над 120 милиарда лева,като всяка следваща мафия подобрява рекордите на предшествуващите управляващи.А заедно с постъпленията от незаконните канали за дрога,контрабанда и трафик на момичета сумата преминава 200 милиарда лева.Ха сега пресметнете....или новата образователна система ни е направила абсолютни вселенски ***???

47

antoonio

преди 16 години

Аз си садя канабисче, и нямам никъв проблем с цената на цигарите .. с половин кило си изкарвам годината перфектно :) Кат ми стане на зор си свивам една саска .. пускам си едно порно и се радвам на живота :) а и тютюна си е вреден .. води до пристрастяване

46

Top Gear

преди 16 години

Много е тъпо да се пуши.Да стават ако ще 10лв ,пуших 15 год ...мале колко съм бил заблуден.Плащайте си и се тровете.Цигарите са за слаби хора.Преди беше няква мода сега вече не е и модерно.

fallback