Консорциум “Промишлено-търговска зона (ПТЗ) Куклен“ е акционерно дружество, създадено на равни начала в съдружие между КЦМ 2000 АД и Сиенит Холдинг АД.
Дружеството предлага земя с променен статут, готова за индустриално застрояване, осигурява издаването на разрешителни, проектира и изгражда индустриални сгради, предоставя вече построени сгради за отдаване под наем или закупуване.

Владимир Зайков е завършил ВВВУ “Г. Бенковски” - Д. Митрополия и ВА “Г. С. Раковски” - София. Бил е “Началник на щаба” на Авиобаза – Граф Игнатиево, както и експерт Корпоративно развитие в КЦМ 2000. В момента е оперативен мениджър в “ПТЗ Куклен“.
Седмица преди участието му на Икономически форум „Марица“, който ще се проведе на 30 и 31 май в Пловдив с медийната подкрепа на Investor.bg, разговаряме с г-н Зайков за цената на земята, обособяването на индустриални зони в страната и бъдещето на зоната в Куклен.

- Г-н Зайков, каква е общата площ на промишлено-търговската зона?

ПТЗ Куклен придобива дълготрайни материални активи от началото на 2005 г. В резултат на това понастоящем дружеството притежава собственост в размер на около 600 дка, разположени в съседство с индустриалната зона на КЦМ АД.
 
Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase