Процедурата за избор на нов главен прокурор, статутът на Косово и съотношението "лев-евро" са сред темите, намерили място в днешния първи брой на седмичника "Демокрация днес", съобщи главният редактор на вестника Георги Даскалов.

Даскалов каза, че вестникът е предназначен за активни хора, които правят живота си сами, а не чакат нещата да им се случват. Искаме хората, които обичат свободата, да познаят в изданието своя вестник, отбеляза той. По думите му целта на редакционния екип е да даде различни гледни точки, полезна информация и да списва полезен за хората вестник.

В първия брой на "Демокрация днес" има материал, свързан с избора на нов главен прокурор, обясни Георги Даскалов. Той уточни, че е направен преглед на основните претенденти за поста.

Международната тема е за статута на Косово, имаме материал за съотношението "лев-евро" - с какъв курс България ще влезе в еврозоната, как това би се отразило на икономиката, на цените и на инфлационните процеси.

Интервю с проф. Крикор Азарян и представяне на галеристката Пламена Гетова също са сред материалите, поместени в първия брой на вестника. Две от неговите страници са посветени на спорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase