fallback

Главният изпълнителен директор Уилям Ейлуърд на БТК ще освободи поста си на 30 април, гласи съобщение на компанията до БФБ-София. Ейлуърд ръководеше БТК от началото на приватизацията на телекома, която бе приключена на 11 юни 2004 г. От февруари 2004 г. той изпълняваше ролята на прокурист в компанията. Уилям Ейлуърд бе и консултант на Вива Венчърс Холдингс ГмбХ по приватизационната сделка за БТК от началото на 2002 година.

БТК не успя да стартира третия GSM-оператор през април, каквито бяха първоначалните намерения и е възможно това да е една от причините за раздялата с Уилям Ейлуърд, коментират пазарни наблюдатели.

Председателят на Управителния съвет на БТК г-жа Джоана Джеймс заяви по повод раздялата с Уилям Ейлуърд „Бих искала да изразя задоволството си от енергията и съпричастността, която вложи господин Ейлуърд в първата фаза от следприватизационното развитие на компанията. Нашата обща оценка е, че този етап на развитие бе приключен успешно. Решението за напускането на Уилям Ейлуърд беше взето съвместно. Ние му желаем успех в бъдещата му кариера."

Отговорностите на Уилям Ейлуърд като Главен изпълнителен директор и член на Управителния съвет ще бъдат поети от 1 май от Денис Уолах, който според пресцентъра на БТК притежава съществен опит като изпълнителен директор на телекомуникационни и кабелни оператори и компании, занимаващи се с услуги в Европа, Северна Америка и Азия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback