Сертификат за Система за управление на качеството по модел ISO 9001:2000 получи официално днес “Кремиковци” АД. Той беше връчен от Ива Монова, мениджър за България на френската организация “AFAQ ASCERT International”. Обхватът на сертификата включва разработване и производство на стомана и стоманени продукти – горещо валцувани и студено валцувани с покритие и без покритие, съобщиха от компанията.

Разработването и внедряването на Системата за управление на качеството по ISO 9001:2000 започва по същество през 2002 г. с решение на висшето ръководство. Създаден е отдел “Системи за управление на качеството” (СУК) с основна цел разработването на документацията и координация на дейността по внердяването на международния стандарт. Като консултанти са ползвани “Софконтрол Консулт” ООД и “BFK Инженеринг”, италиански специалисти и български фирми.

Сертификационният одит на дружеството бе проведен в началото на декември 2004 г. от “AFAQ ASCERT International”.

Системата за управление на качеството в “Кремиковци” обхваща Стоманодобивно производство, Производство горещо валцуване № 1, Листопрокатно производство – горещо валцуване и Листопрокатно производство – студено валцуване, структурните звена и отдели към Централното управление на фирмата.

Днес акциите на Кремиковци се понижиха с 11,08% до 17.09 лв. За брой, при изтъргувани 6 772 броя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase