Със 103 гласа "за", 86 "против" и 23 "въздържали се", след гласуване и прегласуване, парламентът отхвърли предложението за удължаване с един месец на срока на работа на временната анкетна комисия във връзка с отдаването на концесия на автомагистрала "Тракия".

Комисията трябваше да се произнесе за това дали отдаването на магистралата на българо-португалското дружество “Магистрала Тракия” без търг или конкурс е целесъобразно.

Концесионният договор за магитралата бе подписан във вторник, 29 март. Дружеството "Магистрала Тракия" става концесионер за 35 години на републиканския път Калотина - Софийски околовръстен път, северна дъга - Оризово - Стара Загора - Нова Загора - Ямбол - Карнобат – Бургас, а договорът ще влезе в сила след като по него се произнесе Комисията за защита на конкуренцията, Евростат и бъде подписано кредитно споразумение с банките, които ще финансират проекта.

На последните няколко заседания на временната комисия, чийто срок за работа изтече в събота, не бяха водени дебати по целесъобразността на концесията, а последното редовно заседание пропадна поради липса на кворум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase