Офертата на търговската верига БИЛЛА спечели в конкурса за продажба на незастроен терен, частна общинска собственост в центъра на Враца, площад "Суми", за построяване на търговски обект - супермаркет, съобщиха от общинската управа, цитирани от БТА.

Фирма "Билла Недвижимости" ЕООД купи имота за 710 000 лв. или по 10 172 лв./кв. м. при обявена минимална цена 701 000 лв. Тя ще инвестира 4 410 000 лв. за изграждане на търговския обект.

Освен това  "Билла Недвижимости" ЕООД поема ангажимент да вложи минимум 150 000 лв. (при обявени в условията на конкурса минимум 120 000 лв.), за подобряване на съществуващата инфраструктура и благоустрояване в района на търговския обект. Това ще включва изграждане на паркинг със 79 паркоместа с
обществен достъп, саниране на улиците около супермаркета, изграждане на детска площадка, оформяне на зелена площ.

Обектът ще бъде изграден за 120 дни от датата на издаване на разрешение за строеж. Фирмата-инвеститор ще разкрие 55 работни места при обявени минимум 40, уточниха от общинската управа.

"Билла Недвижимости"ЕООД е направила в офертата си и едно специално предложение - да оборудва компютърна зала в природо-математическата гимназия "Акад. Иван Ценов" и да осигури възможност за ученически стаж в супермаркета БИЛЛА за ученици на гимназията.

С документи в конкурса участва и "Райфайзен Лизинг България" ООД. Комисията за оценка на кандидатите е преценила, че дружеството не отговаря на условията за допустимост в конкурса, тъй като не е представила в законно установения срок документи, че притежава верига за търговия на дребно с хранителни стоки в поне осем града в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase