fallback

Първоначалните молби за помощи за безработица в САЩ за изминалата седмица регистрират ръст със 17 000 спрямо предходния период до най-високата си стойност за последните два месеца, съобщи Investor.bg.

 

Новите молби за помощи за безработица в седмицата до 5 март са в размер на 327 000 броя, което е над средните очаквания на анализаторите за 310 000 нови молби за помощи.

С увeличението средната четириседмична стойност на първоначалните молби за помощи за безработица възлиза на 312 500, което е повишение от досегашното им ниво от 307 750, или най-ниската стойност за последните четири години.

Независимо от изненадващото нарастване, анализатори коментират, че то все още не е сериозен повод за тревога, а пазарът на труда се развива относително стабилно. Като основна причина за изненадващия ръст се посочват сезонните фактори.

През изминалата седмица Министерството на труда отчете 262 000 нови работни места през февруари, което бе най-голямото им повишение за последните 4 месеца и свидетелства за нормалното възстановяване в пазара на труда.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback