Снимка: БГНЕС

Днес и утре речните нива в по-голямата част от басейните ще се понижават или ще останат без съществени изменения. Това се посочва в информация на на сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

В резултат на оттичане днес ще има повишения на речните нива в долните течения на основните реки.

На 11 ноември заради валежи ще има нови краткотрайни покачвания, по-съществени в планинските части от Дунавския басейн. Това се очаква във водосборите на реките северно от Бургас, в рило-родопските притоци на р. Марица и в средните и долни части от водосбора на р. Тунджа. На 12 ноември речните нива ще се понижават или ще останат без съществени изменения, като в резултат на оттичане ще има незначителни повишения в долните течения на р. Марица и р. Тунджа, посочват от МОСВ.

Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, посочват от министерството. Оттам информират, че утре не се очакват опасни метеорологични явления.

По-рано днес от Националния институт по метеорология и хидрология съобщиха, че утре ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините видимостта ще бъде временно намалена. Постепенно облачността от запад-югозапад ще се увеличава и вплътнява и след обяд в Югозападна България ще има валежи от дъжд.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase