Снимка: БГНЕС
fallback

Руското общество никак не е обединено в своето тълкуване на войната.

Речта на руския президент Владимир Путин беше насочена за вътрешна употреба и с цел създаване на усещането, че цялото общество е единно и обединено около авантюрата с войната. Това коментира международният анализатор Димитър Гърдев пред Bulgaria ON AIR.

"Разделението се наблюдава по две направления - едната част от хората, особено повлияни от натиска и репресиите в медиен и обществен план, са против инвазията на Москва в Киев. Другата част са категорични, че войната не се води достатъчно ефективно и се действа недостатъчно грубо, което е притеснително, смята той.

Въпреки заявките на руския държавен глава, че войната върви по план и според исканията на Москва, то остават въпросите защо се наложи частичната мобилизация, мерките за смяна на военното ръководство и за назначаване не други генерали и знакови военни фигури, изтъкна Гърдев.

"Реално нищо не се промени в самата операция. Тя продължава да се нарича "специална военна операция" и не се разви в официална война. Също така не беше въвлечена Беларус, което се очакваше, че в един етап може да се случи. Форматът на войната остана същият. Не беше обявена и нова вълна на мобилизация. Няма и никакво желание за примирие и мирни преговори, което означава, че войната продължава", коментира още анализаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 1 година

До 25 , така е, останалата част за замъглени от водката

19

Бай Цицорко...

преди 1 година

...знае, че Русия утрои армията си в Украйна, ама войната щяла да остане в "същия формат"....

18

Анонимен

преди 1 година

Речта на Путин беше такава, че хората, руските, плакаха и се прегръщаха. А вие си пишете каквото искате. Само Европа и САЩ са против Русия, това е малка част от света. Не казвате нищо за Байдън- вожда, какъвто е той, такива са и поддръжниците му.

fallback