Снимка: БГНЕС
fallback

Християн Пендиков бе изписан от Военномедицинска академия днес, съобщиха от ВМА.

Лечението му продължава в извънболнични условия.

Ссекретарят на Българския клуб в Охрид "Цар Борис III" Християн Пендиков беше зверски пребит на 20 януари 2023 г. Един от виновниците за нападението срещу него е Илия Спасески. Той е професионален състезател по жиу-жицу и член на клуба по карате в Охрид „Кун-су-то“. Спасески участва в професионални състезания и е носител на множество награди от тях.

От ударите Пендиков получи наранявания в областта на прешлените, ребрата и челюстта. Той беше и с тежки наранявания по главата. Пострадалият македонски българин беше транспортиран с българския правителствен самолет "Фалкон" за лечение във Военномедицинска академия в София, където го оперираха,.

България остро осъди нападението срещу Християн и извика посланика си в Скопие за консултации. Посланик Ангел Ангелов няма да се завърне в РС Македония, докато там няма промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Кръст П.М.

преди 1 година

За кой българин говориш????? Ами този така наречен "българин" псуваше всичко живо и диво българско допреди два месеца.Той все още няма български паспорт и все още е гражданин на Македония (ако някой го приеме там) и доколкото знам , той е криминално проявен за притежание на наркотични вещества.

13

Анонимен

преди 1 година

И тоя го употребиха за целите на пропагандата на ВМРО и Възраждане. Едва ли ще има живот повече в Родината си. Най-добре да остане в БГ или да емигрира на Запад.

12

До до 9

преди 1 година

то на вас все някой ви е виновен - жените не ви пускат, работодателите не ви плащат, путин за нещо друго. затова и живеете при майките си до 37-годишна възраст.

fallback