Втори ден протести на пътните строители - кой и кога ще им плати?

"Отговорността се носи от тези, които 8 месеца са във властта. Те не само, че не продължиха пътя на служебното правителство, но и оставят след себе си пълна каша. Специално в регионалното министерство и в пътния бранш нещата са отчайващи", коментира бившият директор на "Автомагистрали" Десислава Христова в "Денят ON AIR".

Тя поясни, че министърът на регионалното развитие не е пуснал навреме новите процедури за текущ ремонт и поддържане на пътищата. Според нея не е достойно да се прехвърля вината - Гроздан Караджов непрекъснато си измива ръцете. Христова подчерта, че оставят на президента тежко наследство.

"АПИ трябва да си плати задълженията към фирмите. Правителството оставя след себе си абсолютен хаос. Това е безотговорно. Срам и позор за тази коалиция. Не може да чакаш 100 години и топката да се прехвърля. Аз, която съм протестирала за някаква промяна, се чувствам наистина неловко, защото бях изиграна, както и много други хора", каза Христова пред Bulgaria ON AIR.

Тя изтъкна, че не е искала такава промяна и хора, които погазват закона. По думите ѝ правителството е излъскало имиджа на ГЕРБ.

Бившият директор на "Автомагистрали" смята, че служебният кабинет ще се справи много по-добре от Гроздан Караджов. Христова се надява в министерството да влезе опитен човек, който е наясно с проблемите и тънкостите в този сектор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase