Скрийншот: Сайт на британското правителство
fallback

Протестите, джебчиите и таксиметровите шофьори в Слънчев бряг - за тези три опасности британските власти предупреждава гражданите си, които планират пътуване до България. Това става ясно от официалния правителствен уебсайт на Обединеното кралство в секцията „Съвети за пътуващите в чужбина“, предаде bTV.

Подобна информация има и за други държави, като целта е британските поданици да са запознати с какви проблеми могат да се сблъскат при евентуално пътуване.

За България се уточнява, че има рестрикции, а полетите са ограничени. Пише, че британците не подлежат на карантина, но при връщането си във Великобритания подлежат на 14-дневна самоизлоция.

Протестите в България

Британските власти обръщат специално внимание на антиправителствите протести у нас и предупреждават, че те трябва да се избягват, защото може да се стигне до ескалация на напрежение. Посочват, че демонстрации се провеждат най-често в центъра на София и около сградата на Президентството.

Джебчиите

Обръща се специално внимание на джебчиите и честите кражби на чанти в големите градове и морските курорти. Предупреждават, че подобни инциденти се случват в автобуси, влакове и оживени улици. "Наблюдава се увеличение на кражбите в автобуса от Несебър до Слънчев бряг", допълват британските власти.

Таксиметровите шофьори

Британските власти посочват, че редовно получават сигнали за грабежи и лошо отношение към туристите от таксиметровите шофьори в Слънчев бряг. Предупреждение има и за такситата на Летище София, като се посочва, че част от тях не са лицензирани и имат завишени цени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Камен

преди 3 години

Британците трябва да се пазят от протестиращи за не ги ползват като ги карат да снимат видео в фейсбук , не знам защо правителството не прави нищо срещу протестиращите , не може терористи да пречат на хората да се придвижват с трудности в града , натякват несигурност в гражданите

74

V

преди 3 години

С две думи избягваите бойкоборисия щото в тая държава прокуратурата се занимава с политика а не с престъпници.

73

Анонимен

преди 3 години

трябвало е да кажат и някоя хубава дума покрай всичката помия, да не ги отказват съвсем скрунджърсите от почивка, примерно ако си пръснат аналноото оотверстие им го закърпват бързо и професионално - справка - филма "какво се случва в слънчев бряг" на ББС - 2014г (тубатаа)

fallback