Снимка: архив, БулФото
fallback

Гражданският кандидат за кмет на София Мая Манолова и настоящият кмет и кандидат на ГЕРБ Йорданка Фандъкова влязоха в задочен спор за обществени поръчки на Столичната община.

Манолова съобщи за две обществени поръчки, които по думите й Столичната община бърза да реализира дни преди местния вот. Те се отнасят за купуването на електробуси и зарядни станции на обща стойност от 80 млн. лв. с ДДС.

Според Манолова става дума за непрозрачно харчене на огромен финансов ресурс, защото липсва обсъждане с гражданите какви точно електробуси да бъдат купени, както и мотиви за това защо поръчката е формулирана именно по този начин.

Според нея неясно защо за най-големите столични квартали се предвиждат електрически микробуси само с девет седящи места.

Групата на ГЕРБ в СОС определи като заплаха за спечелените проекти изявленията на Манолова и като проява на "опасна некомпетентност за града". До края на 2019 г. София има възможност да защити проекти за екологичен транспорт - 82 електробуса, 30 тролейбуса и 25 трамвая, се посочва още в позицията.

Йорданка Фандъкова коментира, че в комисиите, които разглеждат документите, влизат представители на Общинския съвет, включително на БСП.

"Госпожа Манолова работи с колегите от БСП. Нека да я информират, да ѝ кажат, за да знае, защото все пак, ако искаш наистина да развиваш града, трябва да имаш и информация, и знания затова как се прави", каза Фандъкова. По думите й, "ако се съобразяваме с изборите, означава да лишим града от тази огромна възможност".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Чичето

преди 4 години

На сайта на столична община има обществените поръчки от 2008 година насам. Прави впечатление обаче, че тези ОП се печелят постоянно от осем фирми - и че почти 100% от договорите са с последващи анекси (разбирай - по-висока цена). И това при условие, че само в София има регистрирани над 17000 фирми!А тези анекси са 109% гаранция за корупционни схеми. Нещо, което гейберите със зъби и нокти ще пазят!

76

Анонимен

преди 4 години

75, 76 - Хората, живеещи в този блок, да наемат частно лице - познат майстор, да им залепи тези 22 плочки. Във всеки 16-етажен блок има по над 100 апартамента. За да платят този ремонт, от всеки апартамент ще трябва да дадат стотинки.Така хем ще им излезе евтино, хем плочките няма да се отлепват и никой няма да падне по тези стълби.Иначе все пак е интересно да знаем колко е платила Общината и на коя фирма, за тази нескопосно свършена работа?

75

Дагон

преди 4 години

Да бяхте узаконили проституцията преди да се появявате пред хората. Тиквата ще плати на "шведите" да гласуват за картофената принцеса. За кюстеднилската натрапница няма кой. Колкото до тези родени в София, за номади няма да гласуват. Летище София по някаква случайност е международно.

fallback