Снимка: Istock

Училище, домашни и подготовка за тестове, занимания след училище, тормоз от съученици... Понякога забравяме, че децата също са подложени на всекидневен стрес. В резултат, може да настъпят промени в настроението или поведението им. Стресираните деца са раздразнителни, страдат от безсъние, липса на апетит, главоболие, болки в стомаха.

Как да им помогнете да се справят с училищния стрес? Вижте 6 начина.

Намалете хаоса

Сутрин, ранно ставане, опашка пред банята, забавяне със закуската или пропускане... Хаос, през който преминават всички родители и деца, или поне в първите седмици от новата учебна година. Хаотичните сутрини задават настроение за деня. От това как преминават нашите първи часове, зависи как ще сме през останалата част от деня. Ето защо е важно, сутрин да няма крясъци, разплакани деца, родители, които се карат.

Осигурете им достатъчно часове сън

Децата, които получават достатъчно пълноценен сън, е по-вероятно да бъдат по-малко раздразнителни. Пълноценната почивка ще им помогне да са по-продуктивни в училище и да се справят по-лесно със стресовите ситуации.

Разговаряйте

Децата винаги показват по един или друг начин, че изпитват стрес, че някой ги тормози в училище. Покажете им, че сте отворени за комуникация по всяко време и на всякакви теми. Ако се чувате по телефона през деня или вечер, когато се събере цялото семейство, не забравяйте да попитате как е преминал денят им. Така ще намерите решения на проблемите им.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase