fallback

Общ преглед
Инициативата обхваща 24 специализирани търговски обекти и 69 обекти, разположени на територията на други бизнес партньори, в които повече от 250 IQOS консултанти ще отговарят на въпросите на пълнолетните пушачи и ползватели на IQOS относно системата за нагряване на тютюн. През месец юни 2019 г. Филип Морис България организира 43 специални събития в 41 града в цялата страна, по време на които 130 мобилни IQOS консултанти ще бъдат на разположение да отговорят на въпросите на потребителите, свързани с IQOS. На въпросите на потребителите ще отговарят и сътрудниците от Центъра за обслужване на клиенти.

„Всички ние във Филип Морис България, заедно с нашите партньори, сме посветени на това да помогнем на пълнолетните пушачи да преминат на по-добра алтернатива от цигарите. Ние каним всички пълнолетни пушачи или ползватели на IQOS да зададат въпросите си към нас, като ще посрещнем всеки един от тях с благодарност за отделеното време. С тази инициатива искаме да покажем на всички пълнолетни пушачи и ползватели на IQOS в България, че нашите врати са винаги отворени и сме тук, за да отговорим на въпросите им за бездимните алтернативи и да посрещнем очакванията им", заяви Джордж Маргонис, управител на Филип Морис България.

По време на „IQOS ОТВОРЕНИ ВРАТИ" всеки пълнолетен пушач или ползвател на IQOS ще може да зададе въпросите си и да сподели обратна връзка с представители на компанията. Потребителите на IQOS ще могат да получат професионална диагностика и почистване на устройството си, информация за новата програма за грижа за клиента IQOS Care plus и други. Всеки пълнолетен пушач или ползвател на IQOS ще получи тест, с които може нагледно да види разликата между дима от цигара и парата, която се отделя при използване на IQOS, ще има на разположение информационни материали, с които да се запознае със системата за нагряване на тютюн и използваната технология, с програмата за грижа за клиента IQOS Care plus, талон за отстъпка при закупуване на първо IQOS устройство и други.

Данни за еволюцията на Системата за нагряване на тютюн (СНТ)

1990-2007  -   Технология с външно нагряване на тютюна

Нагряването на тютюна се осъществява от външната страна на тютюневия стик при първите прототипи на устройствата с нагряване на тютюн

2007-2009  - Ключова промяна в СНТ – нагряване отвътре

Настъпва ключова промяна в технологията на нагряване на тютюн – от нагряване на тютюневия стик отвън към нагряване на тютюна в тютюневия стик отвътре
В системата за нагряване се въвеждат два нови компонента – зарядно и холдър
Публикувани са научни данни за различния състав на аерозола, който се отделя при употребата на системата за нагряване на тютюн и разликата с цигарения дим

2009- 2011 - Първите устройства с вътрешно нагряване

Разработени са първите устройства с нагряване на тютюна отвътре

2011- 2012 - Системата за нагряване на тютюн СНТ 2.0, СНТ 2.1 и СНТ 2.2

Появява се системата за нагряване на тютюн с версии СНТ 2.0, СНТ 2.1 и СНТ 2.2, при които се въвеждат следните иновации:
При СНТ 2.0 се въвежда керамичната пластина със стъклено покритие и фини жлебове от платина, злато и сребро за нагряване на тютюневия стик отвътре. Пластината действа едновременно като нагревател и като температурен сензор за контрол на температурата до 350 градуса.
CHT 2.1. е подобрена версия на системата и включва новата технология за обработка на тютюна в късовете, наречена пресоване и гофриране на тютюна. При технологията на нагряване тютюнът се нагрява, а не гори, като така се отделя аерозол (пара) вместо тютюнев дим.
Стартира производството на тютюневи късове във фабриката в Ньошател, Швейцария.

2012- 2014 - Първото устройство за нагряване на тютюн IQOS 2.0 и производство на тютюневи късове

Появява се първото устройство за нагряване на тютюн IQOS 2.0 , което прилага системата за нагряване на тютюн СНТ 2.2 с усъвършенствана нагряваща пластина, осигуряваща подобрена консистентност при вдишванията.
Подобрен е дизайнът и функцията на устройството с LED светлини и индикатори.
През 2014 г. устройството IQOS 2.0 се пуска за първи път пилотно на пазара в Нагоя, Япония и в Милано, Италия.
През 2014 г. ФМИ обявява инвестиция от 500 млн. евро в изграждането на нова специализирана фабрика за производство на нагреваеми тютюневи изделия за устройството за нагряване на тютюн IQOS в Болоня, Италия.
ФМИ започва производството на тютюневи късове за устройството за нагряване на тютюн в първата специално изградена за целта фабрика в Болоня, Италия.

2015- 2017 -  Устройствата с нагряване на тютюн IQOS 2.4 и IQOS 2.4 P

Устройствата с нагряване на тютюн IQOS 2.4 и IQOS 2.4 P, които използват системата за нагряване на тютюн СНТ 2.2 се пускат поетапно на пазарите по света. Въведени са следните иновации при устройствата:
Нова батерия за холдъра и на зарядното устройство.
Вибрация на холдъра показва началото и края на употребата.
Подобрени LED светлини и индикатори. Bluetooth функционалност за свързване със смарт устройства. 
През 2016 г. ФМИ започва производството на тютюневи късове за устройството за нагряване на тютюн в първата специално изградена за целта фабрика в Болоня, Италия. През 2017 г. ФМИ инвестира допълнително 500 млн. евро за увеличаване на производствената мощност на фабриката в Болоня, за да отговори на нарастващото търсене.
През 2017 г.  фабриката на ФМИ „Папастратос" в Гърция е модернизирана – преустановява се производството на конвенционални цигари и фабриката се трансформира изцяло към производството на бездимни тютюневи изделия. Инвестицията от 300 млн. евро е изграждането на високотехнологични мощности за производство на 10 000 бездимни тютюневи изделия в минута.
В края на 2017 г. устройството IQOS 2.4 P+ започва да се предлага на пазара в България.

2018 - най-новата серия устройства IQOS 3 и IQOS 3 Multi

Най-новата серия устройства за нагряване на тютюн IQOS 3 и IQOS 3 Multi са разработени и пуснати на световния пазар.
При новото поколение устройства са въведени следните иновации:
Двойно по-дълъг живот на батерията, по-бързо зареждане, подобрена функционалност в по-широк температурен диапазон на въздуха.
По-здрави устройства  - въведена е технологията Protect Plus заедно с универсално зареждане с кабел USB тип C.
Усъвършенстван механизъм за почистване на холдъра.
Новото компактно устройство IQOS 3 Multi осигурява възможност за 10 поредни употреби без презареждане
Изцяло нов дизайн с мека текстура, флуидна форма и интуитивен интерфейс.

Данни за ФМИ и Системата за нагряване на тютюн

Над 6 млрд. долара вложени инвестиции в разработка, научна оценка и производство на продуктите с намален риск.
Над 10 години проведени научни изследвания и разработки на продуктите с намален риск в научноизследователския център на ФМИ в Ньошател, Швейцария.
7-стъпковата програма за научна оценка, заимствана от практиката на фармацевтичните компании, ангажира над 430 научни експерти, токсиколози и инженери, които работят по разработката на продуктите с намален риск в Ньошател, Швейцария.
Проведени са 18 неклинични и 10 клинични изпитвания за системата за нагряване на тютюн.
Изградена световна мрежа от партньори в областта на научните изследвания.
Над 340 издадени публикации с взаимен научен контрол.
Създадени научноизследователски центрове в Швейцария и Сингапур.
Над 4600 издадени патента и над 6300 подадени заявления за патенти за продуктите с намален риск, с което ФМИ се нарежда на 45-то място по брой подадени патенти в Европейското патентно ведомство и единствената тютюнева компания в топ 50
Над 10 милиона потребители по света, от които близо 7,3 млн. са спрели изцяло да пушат и са преминали изцяло към устройството за нагряване на тютюн IQOS. 

За Филип Морис Интернешънъл и визията за изграждане на бъдеще без дим

Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) е лидер в трансформацията на тютюневата индустрия, насочена към изграждане на бъдеще без дим и към замяна на цигарите с бездимни алтернативи в полза на пълнолетните пушачи, които в противен случай биха продължили да пушат, на обществото като цяло, на компанията и на нейните акционери. ФМИ е водеща международна тютюнева компания за производство и продажба на цигари, бездимни изделия и свързаните с тях електронни устройства и аксесоари, както и на други изделия, съдържащи никотин, на пазари извън САЩ. Бъдещето на ФМИ се гради на базата на нова категория бездимни продукти, които, макар че не са без риск, са много по-добър избор от продължителното пушене. На базата на своите мултидисциплинарни способности при разработването на нови продукти, на високотехнологично оборудване и водещи научни постижения, ФМИ се стреми бездимните  продукти на компанията да отговарят на предпочитанията на потребителите и на строгите нормативни изисквания. Гамата от продукти с намален риск на ФМИ включва продукти с нагряване на тютюн и електронни изпарители, съдържащи никотин. Според данни на ФМИ към май 2019 г. вече над 7,3 милиона пълнолетни пушачи в света са спрели да пушат и са преминали изцяло към системата за нагряване на тютюн IQOS, която в момента се предлага на 47 пазара по света. Допълнителна информация можете да намерите на уебсайтовете PMI и PMIScience.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback