Снимка: Pixabay
fallback

Главният архитект на София Здравко Здравков официално представи проекта на Наредбата за градска среда в София за публично обсъждане, а един от първите коментари идва от инж. Венета Новакова в ролята ѝ на председател на Асоциацията за фасаден инженеринг в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Свръхрегулирането няма да доведе до нещо успешно и затова широкото обществено обсъждане е важно и се прилага правилно в момента", казва инж. Новакова.

По думите й важно за обществото е да разбере, че терминът "фасада" не включва единствено мазилка и дограма, а в него са включени всички елементи от облика на всяка една сграда. В това число влизат климатични системи, тераси, решетки за защита от грабеж, щори и в общи линии всичко, което е на показ.

Темата с безопасността не бива да се подценява, когато наредбата се появи в окончателния си вид, смята още инж. Новакова. Според нея по света има достатъчно примери, които могат да ни послужат за сигнална лампа.

Целия коментар по темата можете да откриете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Идеята я прокламираше изотопчетоКарбовски,но нещо май, щеше да му сестъжни.Това клюцаво лигавче е подста-вено,щото цяла София е доста фасадна.Бокин ,оттук ще се напълни с милиарди.Да направи една тоалетна като хората,за друго нестава.Едва ли ще се разминебез опълчение.

9

Анонимен

преди 4 години

Ще се пълнят нечии верни до смърт джобове...

8

НОМЕР2

преди 4 години

Всеки главен архитект се прави на по-велик /айдиот/ от предишния! Още помним и виждаме поразиите на Петър Диков и сега новото архитектче ИСКА ДА ПОКАЖЕ, ЧЕ Е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ АЙДИОТ!

fallback