Снимка: архив, БулФото
fallback

Парното и топлата вода ще поскъпнат с около 7% от юли заради ръст на цената на природния газ. Това стана ясно на открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Енергийният регулатор намалява исканото от "Булгаргаз" увеличение от 18% на 10,81% с мотива надвзет приход от предишните цени.

Oще по темата

Въпреки това обаче ръстът е достатъчен, за да "повлече" със себе си и цените на топлоенергията.

"Това е минималното повишение, което ние определяме въз основа на твърде високите цени на суровия петрол и на петролните деривати на международния пазар. Цени, върху които нито "Булгаргаз", нито правителството на България, могат да влияят. Финалното решение, което ще вземем и на 29 юни, е да бъде предложената цена или много близка до нея", обясни шефът на регулатора Иван Иванов.

Изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов посочи, че решението на КЕВР ще затрудни доставките на природен газ в страната. От дружеството смятат, че има опасност да не са в състояние да изпълняват лицензионните си задължения.

Окончателно решение за новите цени КЕВР ще вземе на закрито заседание.
 
Подробности четете на Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Ужасяващи цени

преди 5 години

Сори, обаче с пенсия 600 лв., няма как да ви платя парно 200, ст. вода - 15, ток 45, данък смет 30 лв.Половината ми пенсия за ток, парно, вода, смет.50% процента от пенсията.Ей хората ще изригнат.Непосилни сметки.Да не ядем, да нямаме телефони, телевизии, интернет, лекарства, не пием не пушим.Ужасяващи сметки.Поне да се отказваме от парното и сградна инсталация.Не може да ми зимате апартамента, защото плащам услуга, която не искам.Разбирам, че депутатите получават 8 хилки!Потресаващо!

34

Анонимен

преди 5 години

А бе, Иване, ако е Цветанов ще иска проценти и за себе си.

33

Анонимен

преди 5 години

СПОКО. ДОГОДИНА ОКОНЧАТЕЛНО СЕ ОТКАЗВАМЕ ОТ РУСКИЯ ГАЗ И КРАЙ СЪС ЗАВИСИМОСТИТЕ.ЩЕ КУПУВАМЕ ТУРСКИ ГАЗ, А ТОЙ ЩЕ Е БЕЗУМНО ЕВТИН. ДОРИ ЩЕ НИ ПЛАЩАТ, САМО И САМО ДА ГО ПОЛЗВАМЕ.

fallback