Архив: Булфото
fallback

Грипна епидемия от 22 януари - понеделник, е обявена в община Благоевград. Това съобщи доктор Веселка Мончева - директор отдел "Надзор на заразните болести" в РЗИ - Благоевград.

Oще по темата

"Заболелите от грип в Благоевград достигнаха епидемични стойности - 381 на 10 00 души, в резултат на което обявяваме епидемия с всички забранителни мерки: забраняват се плановите операции и свижданията в болниците, спират се детските и женските консултации, както и профилактичните прегледи. Учениците от 22 до 24 януари включително излизат в грипна ваканция. Това е само за община Благоевград. Детските градини продължават да работят, като само здрави деца ще посещават заведенията", каза доктор Мончева, цитирана от БТА.

От РЗИ-Благоевград отчитат постепенно покачване на заболеваемостта от грип в Петрич, в другите по-големи градове на областта ситуацията е спокойна.

Грипна ваканция до днес включително е обявена и в Перник, а в Пазарджик - от петък до вторник. Вчера и там беше обявена епидемия, след като проверка на здравните служби е показала, че 30% от учениците са болни.

Висока заболеваемост има още в областите Пловдив, Стара Загора, Габрово, София-област, Русе и Силистра.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 6 години

КАТО КЛЕЧАТ, ПО-БЪРЗО ЛИ ЩЕ ОЗДРАВЕЯТ?

1

маке

преди 6 години

кило греяна ракия на дени никви грипове нема

fallback