Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е възложило на Агенция "Пътна инфраструктура" изработването на Подробен устройствен план-парцеларен план (ПУП-ПП) за изграждането на лот 3.2 на автомагистрала "Струма" между Крупник и Кресна, минаващ през Кресненското дефиле.

Това се разбира от съобщение от страна на пресотдела на пътната агенция, предава Bloomberg TV Bulgaria.

Заповедта включва изработването на проект на ПУП-ПП за строителството на общо 24 км от лявото платно на магистралата, в посока София, както и обходен път на град Кресна, който е част от дясното платно на магистралата - в посока Кулата.

Обходното трасе е с дължина около 5 км.

„Проектът ще се изготви според действащата нормативна уредба, след утвърдено от МРРБ задание. След приключване на процедурата, според изискванията на Закона за устройството на територията, проектът ще бъде внесен за разглеждане от Националния експертен съвет по устройство на територията и регионална политика“, пишат от АПИ.

Припомняме, че по проточилият се години казус със строителството на АМ „Струма“ в района на Кресненското дефиле държавата най-накрая се спря на варианта за разделянето на магистралата на две.

Така сега съществуващият път ще представлява едното платно от аутобана, като следва да бъде изградено ново трасе в обход на дефилето от изток при Стара Кресна. Около километър преди края на лот 3.2 двете отделни трасета се събират в едно общо с магистрален габарит с две платна с по две ленти за движение в посока.

Още новини от света на икономиката и политиката четете на страницата на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 години

А кой ще е пътят без тол такси?Защото според мен ще започнем скоро да ги плащаме?

4

До 1 и 3

преди 6 години

Алтернативния път ще бъде другото платно. И който иска - през Велинград. Айде стига глупости.Сега къде е алтернативния като катастрофа затвори прохода?

3

Анонимен

преди 6 години

А къде ще е алтернативния път като бастисат сегашния? При катастрофа блокираща движението по магистралата, какво правим?

fallback